02-09-07

Waar niemand is

9069748215

 

 

Waar niemand is – Vendela Vida

Arena - ISBN: 978-90-6974-821-4, 224 blz.

Ik vermoed dat elke bibliotheek wel een sectie heeft met nieuwe aanwinsten. Onbeduimelde boeken. Zo heb ik het graag. Waar romans van bekende schrijvers echter meer dan eens onbekende namen terug te vinden zijn. Hier ga ik altijd eerst een kijkje nemen naar titels die mijn aandacht trekken en op basis van de korte inhoud beslis ik om mij te laten verrassen. Soms valt dat tegen.

Clarissa is een jonge vrouw die haar leven redelijk op orde heeft: ze werkt bij een filmmaatschappij en is verloofd met haar jeugdliefde. Ze draagt echter een groot verdriet met zich mee: toen ze veertien was is haar moeder Olivia spoorloos verdwenen.

Wanneer haar vader overlijdt, wordt het precaire evenwicht dat Clarissa voor zichzelf heeft gevonden ruw verstoord door de ontdekking dat haar vader niet haar biologische vader was. Clarissa gaat onmiddellijk op zoek naar haar echte vader. Via een omweg vindt ze hem in Lapland en ze mag hem meteen. Ze vraagt zich af hoe het mogelijk is dat haar moeder al haar hele leven wegloopt van degenen die van haar houden.Tot de échte, harde waarheid aan haar wordt onthuld.

Waar niemand is is een meeslepend verhaal over de enorme invloed die zowel de goede als de slechte daden van onze (voor)ouders op ons leven kunnen hebben. Maar uiteindelijk is het ook een verhaal over hoop en kracht, als Clarissa de moed vindt om haar lot te veranderen en zichzelf opnieuw uit te vinden.

Absoluut de moeite waard om te lezen.

14:36 Gepost door kleintje in Voor u gelezen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: waar niemand is, vida, boek, vendela |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.