11-05-06

Afwezigheid

Het mooie weer nodigt uit tot een actief bezig zijn, wat je minder de gelegenheid zou moeten geven tot nadenken over. Zeker na een eigenlijk wel lange winterperiode waarin je van minder zou neerslachtig worden.

Bij de intrede van de nogal late lente heeft ze haar denken naar de achtergrond verwezen. Wat een verklaring zou moeten zijn van haar afwezigheid in de blogwereld. Geef toe wat klinkt het meest aanlokkelijk, een avond genieten van de buitenlucht of je gedachten de vrije loop laten gaan achter een pc-scherm? Dat dacht zij ook.

Mooi alles achter slot en grendel gestoken. Zorgeloos door het leven dansen. Genieten van hetgeen de dag brengt. En ze moet zeggen dat lukt haar vrij aardig. Zou het niet zijn dat haar vriendin weer zaken zijn overkomen die je niemand toewenst. In hoeverre haar verhaal niet afwijkt met de werkelijkheid tenminste.

Ze heeft al wel eens eerder aan de lijve ondervonden dat gebeurtenissen uitvergroot werden. Wat niet ten goede komt aan de geloofwaardigheid. Komt daarbij dat ze zelf redelijk met zichzelf in de knoop gelegen heeft tijdens die donkere periode van het jaar.

Behoefte aan alleen zijn heeft geprimeerd met uitzondering van een enkeling. Waar ze zich nog steeds gelukkig om prijst dat ze haar pad gekruist heeft. Elke vorm van ander contact werd angstvallig vermeden. Waardoor ze tevens minder geneigd was om naar gewoonte het luisterend oor te zijn. Moet ze zich daar schuldig om voelen?

12:40 Gepost door kleintje | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Pas na de winter herinner ik me hoe mooi de lente wel is.
En nu het even weer wat kouder en winderiger is, zit ik weeral met rug- en nek'pijn' als je dat pijn noemt. Kramperig, stijf, continu dat gevoel.
Andere houding en warm kersepitkussentje helpen maar 't is zo vermoeiend...
Ik wil weer die lente!!!

Gepost door: Daphné | 19-05-06

ps: Bedankt voor 't bezoekje en 't pootje!
Ik lees hier eigenlijk al 'n tijdje mee...
Je staat dan ook al lang tussen m'n links, anders vergeet ik op bezoek te komen...
Ik vind je layout super! Echt rustig..

Gepost door: Daphné | 19-05-06

De commentaren zijn gesloten.