27-01-06

Levensvragen

De laatste werkdag van de week. Ze heeft er geen zin in maar probeert deze gevoelens te onderdrukken. Eigenlijk hebben gebeurtenissen eerder van de week haar aan het denken gezet. Alweer. Nadenken over de zin van het leven. De zin van het leven het blijft haar intrigeren.

Maak je het jezelf gemakkelijk door onbezonnen door het leven te fladderen als een vlinder? Mooi toch. Hebben we daarom zoveel hersenen gekregen waar we maar een fractie van gebruiken? Ze denkt van niet. Ze blijft ervan overtuigd dat wij deze niet zomaar cadeau gekregen hebben. Maakt ze zichzelf het daarom nodeloos moeilijk? Misschien wel.

Ze moet toegeven dat ze zich door de onstane emoties laat meeslepen en haar blog bezoedelt met negatieve impulsen. En toch in de grond is zij geen zwartdenker en kan ze zeker van leven genieten. Deze zaken vermeldt ze te weinig op haar blog waardoor lezers zich een verkeerd beeld vormen over haar. Maar draait deze virtuele wereld niet om verkeerde voorstellingen? Draait het hele leven daar niet rond? Het is oh zo makkelijk om mensen te misleiden, daar is ze zich ten volle van bewust.

Iedereen die denkt dat ze braafjes hard zit te werken. Iets waar ze ook de grootste tijd van haar werkleven mee bezig is. Goochelen met getallen. Ingeven op basis van pure routine. Zelfs haar hersenen hoeft ze daar niet voor te gebruiken. Wat haar de kans geeft om haar gedachten de vrije loop te laten gaan. Multi-tasking. Handig toch? Och niemand die hier meer van haar verlangt. Ze weten niet beter.

Haar gedachten. Ze heeft gewoon zin om die even op papier te zetten. Papier? Nou ja te visualiseren dan. Even te ordenen. Opruimen. Nieuwe plaats vrijmaken. Zus je hebt gelijk. Het is tijd om even te legen. Waarvoor dank om haar daarbij te helpen. Gesprekken die ze enorm kan appreciëren. Niet dat je dat niet weet, maar ze wil dit hier gewoon nog even benadrukken.

11:12 Gepost door kleintje | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

zo handig is zo een job ook niet... Ik pieker liever niet... :s

Gepost door: Anne | 27-01-06

*** Ik kom je jog snel een zalige nachtrust toewensen.
Lieve groetjes van Lucky

Gepost door: Lucky | 30-01-06

De commentaren zijn gesloten.